IV студентсько-учнівська науково-практична конференція «Математика в житті людини»

      У межах проведення спільних студентсько-учнівських наукових та культурно-просвітницьких заходів на факультеті фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини 1 листопада 2017 року традиційно проводилась IV студентсько-учнівська науково-практична конференція «Математика в житті людини».

     В роботі конференції взяли участь учні загальноосвітніх шкіл міста Умані (№3, №5, №8, №9, №11), студенти факультету фізики, математики та інформатики, інституту економіки та бізнес-освіти, Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Т.Г. Шевченка. Ґрунтовні, змістовні доповіді учасників конференції, обмін думками, обговорення питань розвитку математики, практичного використання математики в житті людини, детальне ознайомлення з біографіями вчених-математиків давнини та сучасності, їх внески у розвиток науки викликали інтерес та зацікавлення.

 

      Цікавий матеріал про використання геометрії в українських вишиванках та орнаментах українських килимів запропонували учні ЗОШ №3: Ольга Деркач та Оксана Ярова. Жваве обговорення та обмін думками викликали доповідістудентів Єлизавети Гувернат: «Розв’язування задач на переливання більярдним методом» та Інни Бойко: «Внесок жінок у розвиток математичної науки».

   Під час підведення підсумків проведення IVстудентсько-учнівської науково-практичної конференції «Математика в житті людини», старший викладач кафедри вищої математики та методики навчання математики Людмила Благодир подякувала учасникам та науковим керівникам за належний рівень підготовки до проведення конференції і досягнення мети.