Роберт Сапольскі проведе лекцію «Війна і наука» в інституті Projector

Онлайн-лекція «Війна і наука: що нейробіологія знає про насильство» відбудеться 16 листопада о 19:00 на онлайн-платформі Projector Library. Спікер Роберт Сапольскі — знаний американський нейроендокринолог, професор біології, нейронауки та нейрохірургії Стенфордського університету, автор книжок «Біологія поведінки. Причини доброго і поганого в нас» та «Чому зебри не страждають на виразку».

Лектор пояснить, чи є зв’язок між освіченістю та схильністю до конфліктів і як втримати конкуренцію в межах норми й не дати їй перерости в насильство. Роберт Сапольскі також розповість про те, наскільки нормальними з точки зору нейробіології є реакції українців на події в часи війни.

Модеруватиме розмову Юрій Марченко — головний редактор «Platfor.ma», радіоведучий, публіцист і автор книжки «Буде тобі наука: українські вчені, що змінюють світ».

Прослухати лекцію можна безоплатно за умови попередньої реєстрації. Організатори події прагнуть підтримати Projector Foundation — освітній фонд, що допомагає жінкам, які через вторгнення росії в Україну мусять шукати нову домівку та змінювати фах. Слухачі лекції за бажання можуть задонатити у цей фонд.

Світлина: L. A. Cicero

ДЖЕРЕЛО!